Elószó
Hiánypótló blogom célja, hogy az agyilag zokni -értsd: másnapos- egyetemisták számára (is) könnyen érthető receptgyűjteménnyel segítsek életben maradni.
Mert ugye jobban megy a tanulás -és a sörözés is- ha nem korgó béllel meredünk a semmibe.
Ilyenkor persze még a vasszöget is...csak többnyire az sincs a koliszobában, max az az egy ami a tükröt tartja a falon.
Mondjuk ezt lehet érdemes lenne felfalni, mert így nem lenne tükör, ami napról napra szembesíti szegény árva egyetemistát, hogy máááár megint többet ivott előtte nap a kelleténél..
Nos akkor ennyi bevezető után vágjunk a lecsóba!:-)
Lecsó:
Alapanyagok: 5 db paprika, 2 db paradicsom, 1 nagy fej hagyma, olaj vagy zsír, só.
Opcionálisan tartalmazhat: tojást, kolbászt, virslit, kockára vágott szalonnadarabokat, rizst, krumplit, tejfölt, nokedlit,stb.
Kb. 3 ek ( evőkanál a gyengébbek kedvéért) olajat teszünk a serpenyőbe és beletesszünk felszeletelt hagymát és a paprikát. Ajánlatos kevergetni néha, mert különben leég.
Amikor már félig megsült a paprika rátesszük a szeletelt paradicsomot és az opcionálisan kiválasztott alkotórészeket.
Ha krumplisat csinálunk, akkor azt külön meg kell főzni egy kis vízben és csak tálaláskor hozzáadni.
A tejfölösnél szintén a legvégén megy bele a tejföl, és a nokedlis is ugyanígy.
A rizst akkor kell rátenni amikor a paradicsomot és ekkor egy kis vizet is kell tenni alá.
Mondjuk a rizs mennyiségének megfelelő mennyiségben.( magyarul 3 kanál rizshez 3 kanál víz)
2011. december 16., péntek
Ravioli
Az egyik:
serpenyőben kevés olajon, gyenge tűzön meg kell sütni. El lehet szeletelni, de nem feltétlen szükséges.
Aztán lehet rá tenni sonka vagy szalonnadarabokat, hagymát, vagy póréhagymát, gombát, zöldborsót ( de ezek úgy sincsenek a koliban) és amikor elkészült ( kb. 10 perc) akkor a tálaláskor sajtot szórni a tetejére.
( A képen a ravioli Németországban kapható változata látható)
Aztán lehet rá ütni egy-két felvert tojást, vagy csak ketchuppal és sajjtal enni, stb.stb.:-))
A raviolit egyébként a hűtőpult környékén kell keresni, kis zacskóban van ott ahol a tekercses pizzatészta, meg előfözött nokedli meg ilyenek, tehát a félkész tésztafélék között:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése