Elószó

Hiánypótló blogom célja, hogy az agyilag zokni -értsd: másnapos- egyetemisták számára (is) könnyen érthető receptgyűjteménnyel segítsek életben maradni.

Mert ugye jobban megy a tanulás -és a sörözés is- ha nem korgó béllel meredünk a semmibe.

Ilyenkor persze még a vasszöget is...csak többnyire az sincs a koliszobában, max az az egy ami a tükröt tartja a falon.

Mondjuk ezt lehet érdemes lenne felfalni, mert így nem lenne tükör, ami napról napra szembesíti szegény árva egyetemistát, hogy máááár megint többet ivott előtte nap a kelleténél..

Nos akkor ennyi bevezető után vágjunk a lecsóba!:-)

Lecsó:

Alapanyagok: 5 db paprika, 2 db paradicsom, 1 nagy fej hagyma, olaj vagy zsír, só.

Opcionálisan tartalmazhat: tojást, kolbászt, virslit, kockára vágott szalonnadarabokat, rizst, krumplit, tejfölt, nokedlit,stb.

Kb. 3 ek ( evőkanál a gyengébbek kedvéért) olajat teszünk a serpenyőbe és beletesszünk felszeletelt hagymát és a paprikát. Ajánlatos kevergetni néha, mert különben leég.

Amikor már félig megsült a paprika rátesszük a szeletelt paradicsomot és az opcionálisan kiválasztott alkotórészeket.

Ha krumplisat csinálunk, akkor azt külön meg kell főzni egy kis vízben és csak tálaláskor hozzáadni.

A tejfölösnél szintén a legvégén megy bele a tejföl, és a nokedlis is ugyanígy.

A rizst akkor kell rátenni amikor a paradicsomot és ekkor egy kis vizet is kell tenni alá.

Mondjuk a rizs mennyiségének megfelelő mennyiségben.( magyarul 3 kanál rizshez 3 kanál víz)

2011. december 13., kedd

Virsli


Többféleképpen elkészíthető:
  • vízben pár percig főzve
  • olajban sütve (ajánlatos bevagdosni az egyik oldalát)
    Lehet hozzá enni: sütőben, vagy olajban sütött krumplit, krumplipürét, kenyeret, paprikát, paradicsomot, ketchup-ot, mustárt, tormát, párolt zöldségkeveréket, a virslivel együtt sütött szeletelt hagymát, kenyeret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése